Lekker opscheppen!

Karin Luyten is er een expert in gerechtjes aantrekkelijk te maken voor kinderen. Haar boekje is op heel creatieve manier in elkaar gezet is. Nooit is het overladen en de gerechten die er in staan zijn gemakkelijk te bereiden en zeer gevarieerd. Van aardappelen, rijst en pasta,over groente en vlees tot gebak en fruitgerechten. Het is een leuk boek om in te bladeren, ook omdat het vol leerrijke weetjes staat. Wie het eerste kookboek schreef, waar de eerste tomaten werden geteeld enz ... Ook kruiden komen aan bod en wat je nodig hebt aan attributen om aan koken te beginnen. Soms staan er grappige groentenmoppen in en dan hoor je het boekje ondersteboven te houden om de oplossing te zien. Ook gerechten uit andere landen komen aan bod, met telkens de juiste verklaring over oorsprong en afkomst van ingredieënten. Kortom, een boek dat aanzet om al heel jong een eigen maaltje te bereiden. Bijvoorbeeld een pannenkoek bakken of een taart van spinazie maken met nadien een lekker toetje. Het ligt ook gemakkelijk in de hand en de illustraties zijn heel duidelijk en ludiek voorgesteld. Een aanrader om kinderen zin te doen krijgen in kokkerellen.