Een kusje voor krokodil

Dit prentenboek ziet er erg vrolijk uit. Het start met drie vrienden die spelletjes spelen: aap, schildpad en miereneter. En dan … komen ze krokodil tegen. Krokodil wil heel graag meespelen en verzint zelf een spelletje: “een kusje voor krokodil”. Zo daagt ze de dieren uit om haar een zoentje te geven zonder dat ze er wakker van wordt. Best wel spannend, want met die grote tanden kan ze de dieren zo opeten!

Gelukkig loopt het helemaal goed af en kunnen ze daarna nog fijn samen spelen, om op het einde wel een héél speciaal spelletje te doen!

Als voorlezer zal je goed moeten wijzen bij welke prent de tekst hoort. De prenten zijn namelijk niet allemaal even groot. Het start met een prent over een dubbele pagina, waarna twee prenten komen die slechts één pagina in beslag nemen. Daarna zijn er ook nog dubbele pagina’s die in vier verdeeld worden, die geven tijdsgebonden weer wat er gebeurt om de spanning op te bouwen. Soms lopen deze tekeningen in elkaar over, soms niet. En telkens als krokodil een zoen krijgt moeten we het boek draaien. Dan is er immers een lange tekening die ons laat zien of krokodil al dan niet wakker wordt. Deze tekeningen zijn erg expressief en leuk om naar te kijken.

Hoewel het boek niet erg origineel is, kan het de kinderen wel uitnodigen om zelf ook spelletjes te spelen. Het taalgebruik is simpel en de illustraties ogen kleurrijk maar toch overzichtelijk. Leuk is ook hoe je op de eerste schutbladeren ziet dat krokodil alleen is en de andere drie samen zitten, terwijl je op de laatste schutbladeren onze vier vrienden samen kan zien spelen.