Hens up!

Als Bart op zijn verjaardag vindt dat iedereen moet doen wat hij zegt, loopt het feestje al gauw uit de hand. Hij jaagt iedereen gewoon het huis uit. Wanneer hij weer helemaal zichzelf is en geen boef of jager meer, hebben de anderen niet zo dadelijk zin om weer naar huis te komen.
Hens up!’ is een leuke omnibus van vier eerder verschenen verhalen. Na ‘Hens up!’ lees je in ‘De Grote Wedstrijd Vrouwen Sjouwen’ over een wedstijd waarin relaties tussen gezinsleden wel heel erg onder druk komen te staan. ‘Rita Ramp’ gaat over een meisje dat zo vreselijk onhandig is dat ze alles stukmaakt. Ze wordt er doodongelukkig van en gaat weg van huis. Maar zo onhandig zijn komt wel van pas als je in een sloperij terechtkomt. ‘Oorlog op de achterbank’ gaat dan weer over een autoritje dat niet helemaal naar wens van de inzittenden verloopt.
De geestige, fantasierijke teksten bevatten heel wat herkenbare elementen zodat kinderen zich wel kunnen inleven, hoewel ze de situatie allicht zelf nooit zullen meemaken. De eenvoudige, levendige taal, het grote lettertype en de grappige zwart-witillustraties die nauw bij de tekst aansluiten, maken dit boekje tot een gevarieerd en aantrekkelijk geheel voor jonge lezers.