Het bos van Muis

Muis gaat op reis door het bos en door elk seizoen. Ze maakt onderweg met heel veel diertjes en planten kennis en bewondert de huisjes waarin ze leven.

Dit verhaal en vooral de illustraties zijn van een heel grote eenvoud, maar ook heel poëtisch. Alice Melvin, de illustrator, heeft in de mooiste kleuren en tot in detail zoveel tafereeltjes uitgewerkt dat elke pagina een verhaal op zich is. De uitvouwbare flapjes, luikjes en uitsparingen zijn een lust voor het oog. Geen enkel huis is hetzelfde, sommige diertjes wonen in een boomhut, anderen in een woonwagen, allemaal hebben ze hun eigen unieke stek. Telkens ben je getuige van een grote intimiteit van de bewoners. De inrichting van de miniatuurhuisjes laat zien hoe ordentelijk en knus is om er te wonen. Daartussen flaneert muis en presenteert elk seizoen. Ze loopt door het bos, benoemt alles wat groeit en bloeit, en plukt hier en daar wat vruchten samen met vrienden. Ter afsluiting is er een groot oudejaarsfeest in de grote joert waar iedereen op uitgenodigd is.

Achterin het boek is er een natuurkalender met wat er elke maand ondekken en te smullen valt. Ook de diertjes die er worden mooi voorgesteld. Een ideaal prentenboek om mee te werken in de klas en vooral  te genieten van wat  elk seizoen voor moois en lekkers te bieden heeft.