Jij bent het einde

Als iemand tegen je zegt dat je het einde bent, mag je dat als een enorm compliment zien, toch? 

Aya zegt die woorden tegen Zain. Voor hem ligt deze uitspraak wat minder eenvoudig. Zijn gedachten nemen hem helemaal mee. Zain gaat in dit poëtische, filosofische en dromerige prentenboek letterlijk op zoek naar “het einde” en de verschillende betekenissen ervan. Elke keer wanneer hij denkt het einde gevonden te hebben, blijkt hij nog een stukje verder te kunnen. Pas wanneer het einde gelinkt wordt aan de dood, stopt Zain zijn zoektocht en keert hij op zijn stappen terug om uiteindelijk terug bij Aya te belanden.

De illustraties zijn knap en vullen de tekst mooi aan. Zeer gedetailleerde tekeningen in zachte kleuren worden hier en daar afgewisseld met schetsen. De tekst zelf lijkt handgeschreven, maar is niet altijd even makkelijk leesbaar.

Speciaal is het minste wat je over dit prentenboek kan zeggen. Voor mij is het wat te filosofisch en daardoor minder mijn ding, maar ik kan me wel inbeelden dat er een leespubliek voor is. De uitgeverij geeft aan dat je het boek kan voorlezen aan kinderen vanaf 6 jaar, maar dat zal dan wel een zeer select groepje zijn.

Achteraan vind je nog een QR-code die je naar twee liedjes op spotify brengt, die speciaal bij dit verhaal geschreven zijn. De vormgeving zorgt ervoor dat je uitgenodigd wordt om dit boek vast te nemen, want een blikvanger is het zeker wel.