Kleine pinguïn is zijn knuffel kwijt

Tim is een kleine pinguïn die naast zijn broer en zus, ook zijn knuffel als favoriet speelkameraadje heeft. Op een dag gaan ze samen zwemmen en Wally de Walrus-spelletjes doen. Met Wally de Walrus kan je immers elke pinguïn bang maken. Wanneer de avond valt, beseft Tim ineens dat hij zijn knuffel kwijt is. De drie pinguïns beginnen meteen te zoeken. Net wanneer ze het willen opgeven, heeft Tim een idee waar hij zijn knuffel heeft achtergelaten. Hij haast zich ernaar toe maar komt oog in oog te staan met Wally de Walrus. Maar Wally de Walrus is niet zo kwaad als ze dachten. Hij heeft de knuffel gevonden en nu moet hij heel hard lachen omdat Tim hem ermee kietelt.
Een traditioneel verhaal met al even traditionele tekeningen. De dierenfiguurtjes tegen de ijsblauwe achtergrond ogen nogal stijf en vertonen weinig emoties. Een minpunt zijn de bladzijden waarop Tim tegenover de walrus komt te staan, nochtans het hoogtepunt van het verhaal. Die tekening heeft een andere ligging waardoor je het boek eerst moet draaien om het goed te zien en dat op het spannendste moment van het verhaal.
De vermelding 'een aaibaar boek' op de cover is ook wat overdreven, want veel aaibaars is er niet te vinden in het boek. De knuffel nodigt helemaal niet uit om te aaien en gedurende de helft van het boek zijn ze ernaar op zoek en is hij er gewoon niet om te aaien.