Wilde letters

Waarom die wilde letters? In dit prentenboek beleeft het jonge kind het alfabet met wilde dieren. Welke kijker kent een aardvarken of een gekko of ... yak? Hier beleef je op een originele manier het alfabet. Het ongekende wekt nieuwsgierigheid op en biedt de gelegenheid om over deze dieren meer te vernemen. De layout spreekt aan, elk blad toont een paginagrote illustratie van een getekend en ingekleurd dier, en onderaan lees je gevat iets typisch over dat bijzondere dier. Waarom is het zo belangrijk dat bij een gekko zijn staart opnieuw kan aangroeien of hoe gek de xantus kolibri vliegt?

De lay-out is ronduit af: de dieren zijn groot getekend in levendige kleuren, de meeste lachen je toe en hebben plezier om zich te presenteren op hun letter (eveneens groot formaat). In een bovenhoek van elke gekleurde plaat, staat de letter telkens duidelijk zichtbaar als drukletter en scriptletter. De achtergrond is volledig met één kleur ingevuld, en het dier prijkt op zijn bewuste letter. De dieren staan erop geposeerd en er is duidelijk over nagedacht: zo loert de varaan door zijn letter” V “met zijn gevorkte tong.

Een summier zinnetje onderaan vertelt iets over een typische eigenschap of kenmerk van het dier: "Wist je dat de uil zijn hoofd achterstevoren kan draaien?"
Heel toevallig kreeg een achtjarig meisje uit Koerdistan dit prentenboek in handen en fier vertelde ze dat ze al die dieren kende en er ook iets bijzonders over wist.