LINC en Pluizer organiseren op maandag 15 juli 'Het Voorleesfestival' in Leuven. Een dag vol verhalen voor jong en oud. Kom genieten van de magie van voorlezen!
Wat kun je verwachten?
Op deze dag verwelkomen we auteurs van kinder- en jeugdboeken die voorlezen uit eigen werk. Daarnaast brengen vrijwilligers van zowel LINC als Pluizer korte en lange fragmenten uit onze Voorleespakketten en jeugdboeken, die volgens de recensenten van Pluizer toppers zijn.
We bieden ook waardevolle tips en advies over hoe je boeiende voorleesmomenten kunt creëren. Je leert met elkaar in gesprek te gaan over verhalen. We raden kinder- en jeugdboeken aan die de moeite waard zijn om voor te lezen en presenteren onze unieke voorleespakketten voor ouderen.
We brengen dus gesprekken op gang, moedigen iedereen aan om verhalen te delen en tonen hoe voorlezen verbindt. Of je nu een verhaal vertelt, luistert of samen nieuwe verhalen creëert: het Voorleesfestival is de perfecte gelegenheid om samen te komen, over leeftijdsgrenzen heen.
Wanneer?
Maandag 15 juli, van 10 tot 17u, op de Vismarkt in Leuven.
Het programma
10.00 - 10.45: Elvis Peeters
10.45 - 11.30: Brenda Froyen
11.30 - 12.15: Kolet Janssen
12.15 - 13.45: Vrij voorleesmoment
13.45 - 14.30: Katrien van Hecke
14.30 - 15.15: Kim Crabeels
15.15 - 16.00: Fatima Noori
16.00 - 16.45: Anne Provoost
Ook...
Is er een knutselatelier waar kinderen creatief aan de slag kunnen met verhalen. Er is ook een pop-up boekenshop waar je boeken, voorzien door De Kleine Johannes, kan aankopen en laten signeren door de auteurs.
Meer info?
Mail naar info@linc-vzw.be of bel 0493 40 09 07.
Waarom voorlezen?
Voorlezen heeft heel wat voordelen. Het is niet alleen een moment van ontspanning, maar ook een krachtig middel om leesplezier te stimuleren, leesvaardigheid te bevorderen en sociale verbindingen te versterken. Door kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de wereld van boeken, ontwikkelen ze niet alleen taalvaardigheden, maar ook empathie en verbeeldingskracht.
Verder bieden voorleesmomenten (groot)ouders de kans om kostbare tijd door te brengen met hun (klein)kinderen, wat bijdraagt aan een hechte band en waardevolle herinneringen. Het delen van verhalen verbindt mensen van alle leeftijden, waardoor een gemeenschap ontstaat waarin iedereen zich gehoord en begrepen voelt.