Over Pluizer

 

'PLUIZER ' is al jaren synoniem van recensies van kinderboeken en jeugdboeken geschreven door bevlogen liefhebbers van jeugdliteratuur. Meer dan twintig jaar lang werden ze gepubliceerd in tijdschriftvorm, daarna vanaf 2005 in een databank op de LINC-website.
Deze site sluit aan bij de traditie en bevat in 2023 meer dan 12.200 recensies. Ze zijn het resultaat van het lees- en schrijfwerk van zo'n twintig enthousiaste LINC-vrijwilligers, die hun passie voor boeken en (voor)lezen met jou willen delen. Velen van hen blijven dat doen, zodat je in de toekomst op de hoogte kan blijven van wat er op de markt verschijnt en weet wat zij daarvan vinden. Neem dus regelmatig een kijkje en laat je verrassen! 

Ellen Depoortere is onze Pluizercoördinator die het hele project in goede banen leidt.

Het regent sterren bij pluizer!

Onze recensenten zijn stuk voor stuk bevlogen boekenliefhebbers die met veel passie alle nieuwe boekjes lezen en er hun persoonlijk relaas over doen. De recensies geven dan ook steeds eerst een beeld van de inhoud van het boek en vervolgens de persoonlijke mening van de recensent. Samen met de collega-recensenten bestrooien ze de boekjes met sterren…

5 sterren: als het echt een pareltje is, ‘een boek om te koesteren’.

4 sterren: worden toebedeeld aan een echte aanrader, dit MOET je echt eens lezen!

3 sterren: is een (erg) goed boek, zeker de moeite, vaak ook in een specifieke context bruikbaar, bv in de klas.

2 sterren: krijgt een gewoon goed boek waarover de recensenten het gevoel hebben er niet zoveel over te kunnen zeggen. Toch kan jij misschien wel van dat boek genieten!

1 ster: krijgt een boek dat door de recensent beoordeeld wordt als ‘weinig bijzonder’ of vaak ‘het zoveelste in een reeks’ of een andere reden die dan ook gespecificeerd wordt in de recensie.

Contact

Ellen Depoortere, Pluizercoördinator, Valkerijgang 26, 3000 Leuven
Tel. 0473 73 27 45  - Email: pluizer(at)linc-vzw(dot)be - Tel. 016 31 66 00 (kantoor LINC)

Website: Kitty De Preeuw

Pluizer logo: Sebastiaan Van Doninck


Pluizer is een initiatief van LINC vzw

VERTEL HET VERHAAL - VERTEL DE WERELD -LINC VERTELT DIGI-TAAL

LINC is een socio-culturele organisatie voor volwassenen die 'Meervoudige geletterdheid' in de wereld wil zetten. Storytelling, de kracht van het voorlezen en digitaal burgerschap met o.a. mediawijsheid zijn onze speerpunten.

Workshops en vormingen leespromotie

We hebben een mooi aanbod vormingen en workshops rond voorlezen: van voorlezen aan peuters tot voorlezen aan ouderen.
Wil je graag iets organiseren rond voorlezen en ben je op zoek naar een geschikte vorming?
Hier vind je alle info: www.linc-vzw.be