365 manieren om naar je dag te kijken

In deze tijd van social media deel je alles en met iedereen en dat neemt vaak veel tijd in beslag. Dit boek pakt het anders aan: het is echt helemaal alleen van jezelf. Wat meer is: niets hoeft perfect te zijn en je gaat ook niet kijken hoeveel mensen het gezien hebben of het leuk vinden. Jij maakt dit boek en hoe je dat doet, bepaal je helemaal zelf. De opzet is eenvoudig: voor elke 365 dagen in het jaar is er een opdracht. Welke opdracht je op welke dag maakt, maakt niet uit. Je kiest zelf en vult de datum in. De opdrachten zijn heel gevarieerd: schrijven, tekenen, je mening geven ... Als je dat voor elke dag van het jaar doet heb je na 365 dagen een heel leuk en creatief ‘dagboek’. 

De opdrachten zijn zo leuk en gevarieerd dat het wel moeilijk is om een keuze te maken. Je kan consequent elke pagina afgaan of je kan gewoon doen waar je die dag zin in hebt. Alles kan en zo staat het ook op de achterflap bij de regels: Regel 1 houdt in dat er geen regels zijn. Het boek begint meteen al creatief en origineel. De auteur weet dat nieuwe boeken nogal een afschrikkend effect hebben en geeft je de opdracht om onmiddellijk in de bovenhoek van de eerste pagina een ezelsoor te maken. Als je dat doet, krijg je te lezen ‘Goed zo!’. Zo zit het boek vol met kleine, leuke dingetjes die je vaak doen glimlachen en je plezier doen beleven. De klemtoon ligt op het feit dat niets perfect hoeft te zijn. Het is jouw boek en wat je ermee doet hangt volledig van jou af! 

De pagina’s zijn van dik en stevig papier en dat is een voordeel. Als je met stiften of verf aan de slag gaat, drukt het niet door op de volgende pagina. Misschien toch één nadeel: het boek is gelijmd en valt dus gemakkelijk weer dicht. Af en toe stoort dat om er gemakkelijk in te kunnen werken. Een greep uit de leukste opdrachten: als vandaag een gerecht was, hoe zou het dan smaken? Welke dingen heb je vandaag gedaan die honderd jaar geleden onmogelijk waren? Maak een moodboard van je perfecte vakantie ... Wie het toch niet kan laten om er social media bij te betrekken kan nog altijd terecht op Instagram met de hashtag #365manierenjournal.
Een originele vorm van een dagboek, heel leuk om cadeau te doen, maar nog veel leuker om te krijgen!