ABC-feest

Hoera! Uil heeft een reuzeleuk plan. Hij geeft een alfabet-feest. Hij trommelt iedereen op om boodschappen te doen: alfabet-boodschappen voor een alfabet-feest. Als de boodschappen voor de avond gehaald zijn, kan het feest beginnen!
Een alfabetboekje is niets nieuws. Het is best leuk dat er deze keer gewinkeld wordt. Dat is eens iets anders dan bijvoorbeeld dieren in alfabetische volgorde. De letter van het alfabet die per bladzijde aan bod komt, krijgt telkens een kleurtje. Toch is dat niet echt een meerwaarde omdat de kleur niet altijd even duidelijk is. Die letters zouden er net wat meer moeten uitspringen.
Uiteindelijk wordt er voor elke letter iets lekkers of leuks gevonden. En het grote smulfeest kan beginnen... Na afloop, in bed, belt Uil met een nieuw plannetje: volgende week weer een ABC-feest maar dan "met andere hapjes en leuke dingen". Op de laatste twee pagina's worden de letters en de woorden van het corresponderende lekkers nog eens op een rijtje gezet. (Een beetje dom dat ook 'uil' in dit rijtje voorkomt.) Het zijn al best moeilijke woorden, soms van meerdere lettergrepen (frambozen, granaatappel, inmaakfruit, quiche,...). Je vraagt je af voor welke leeftijdsgroep dit boekje geschikt is. Voorlezen dan maar?