Alles over sociale media

#vind ik leuk

We beginnen er steeds jonger aan: ons leven delen op sociale media. Wat uitleg op kinderniveau is dus zeker op zijn plaats en broodnodig. Doctor in communicatiewetenschappen, Kathleen Van Royen, en Fran Vanseveren hebben dit goed begrepen.

In vijf delen word je als lezer meegenomen in de wereld van sociale media. Elk deel bestaat uit vijf duidelijke vragen waarop een zeer toegankelijk antwoord gegeven wordt. In klare, duidelijke en vooral kindvriendelijke taal worden het wat en hoe maar ook de pro’s en contra’s ervan uitgelegd. Je krijgt een hele hoop informatie maar nooit is het te veel, te bombastisch of te belerend. De dosering is perfect. Naast de theoretische uitleg is er ook plaats gelaten voor weetjes en tips. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een meerkeuzetestje, waarvan de antwoorden ondersteboven, onderaan op de pagina staan.

Dit alles, samen met de vele illustraties in een rustig en aangenaam kleurenpalet maken van dit boek een zeer aangenaam geheel voor kinderen vanaf een jaar of acht. Het is duidelijk dat er zowel over inhoud als over vormgeving goed nagedacht werd.

Het lijkt me trouwens een ideaal samenleesboek, bruikbaar in de klas en haast verplichte lectuur voordat je je kind een profiel laat aanmaken op één van de sociale media.

Een aanrader!