Anansi de spin

Sterker dan de olifant

Anansi de spin mag dan wel klein zijn, zijn intelligentie en sluwheid kent geen grenzen. Op een dag heeft Anansi honger. Hij wordt echter in zijn speurtocht naar bananen gestoord door mevrouw Walvis. Zij is heel droevig want ze is haar zoontje kwijt. Anansi schiet meteen in actie en samen lossen ze al snel het mysterie op. Hij keert terug naar zijn bananen, wilt beginnen smikkelen maar opnieuw komt iemand hem storen. Hoe gaat hij het deze keer weer oplossen?

Anansi werd niet uitgevonden door de schrijver, maar is een mythische spin uit oude West-Afrikaanse en Caraïbische verhalen. In dit boek vertelt de auteur Iven Cudogham een typisch verhaal; wie niet sterk is, moet slim zijn. Hij gebruikt veel dialogen, waardoor de conversaties tussen de spin en de andere dieren zeer levendig worden. Je zou je hier als voorlezer dan ook helemaal in kunnen uitleven. Anansi is een schattig geïllustreerd spinnetje in een stijl die wat doet denken aan een animatiefilm. Op elke pagina spatten de kleuren van je blad. Dat Moldybyrd Studio, de studio achter de illustraties, ook geanimeerde televisieprogramma's maakt is duidelijk.

'Sterker dan de olfiant' is het tweede boek uit de Anansi-reeks. Het ziet ernaar uit dat de auteur nog grootse plannen heeft voor de toekomst. 'Anansi de spin: sterker dan de olifant' is een fijn verhaal om voor te lezen en kinderen zullen ongetwijfeld gefascineerd zijn door de tekeningen en het levendige verhaal.