Angel

Met haar bijzondere gave om aura's en de toekomst van mensen te kunnen zien, is Willow op school een buitenbeentje. Wanneer de populaire Beth haar om een reading vraagt, krijgt Willow een slecht voorgevoel. Ze ziet dat Beth een engel heeft ontmoet. Beth is helemaal in de wolken en wil zich aansluiten bij de Engelenkerk, een snel groeiende nieuwe godsdienstgemeenschap. Maar Willow ziet haar toekomst somber in: het lijkt wel alsof Beth helemaal zal 'verwelken' als ze deze keuze maakt. Dat wil Beth niet geloven. Integendeel, want vanaf nu beschouwt ze Willow als haar vijand.
De ellende begint echter pas echt wanneer Willow zelf Beths engel ontmoet. Ze wil graag meer weten over die Engelenkerk, maar de engel heeft zijn conclusie al getrokken: Willow is een gevaar voor hun soort. FBI-agent Alex, die niet weet dat zijn divisie 'engelkillers' door de engelen zelf is overgenomen, krijgt opdracht om Willow te vermoorden. Maar wanneer hij haar ontmoet, beseft hij dat dit geen gewone opdracht is. Hij ontdekt dat Willow half mens, half engel is en besluit haar te beschermen. Samen gaan ze op de vlucht voor de engelen en de leden van de Engelenkerk die hun dood willen. Ze worden achtervolgd en moeten zich verschuilen. Langzaam maar zeker groeien ze naar elkaar toe en beramen ondertussen een plan om de nieuwe invasie van engelen te voorkomen.
Geen ellenlange uiteenzettingen, maar een goed uitgebalanceerd, meeslepend verhaal waarin de spanning heel snel stijgt en mooi aangehouden wordt. En verder een vleugje romantiek, goed getypeerde hoofdfiguren, de drive van de road movie, een goede plot en een aparte kijk op engelen: ingrediënten van een heerlijk recept voor deze trilogie. Het wordt al snel duidelijk dat engelen helemaal geen goedaardige, hemelse wezens zijn. Omdat ze in hun eigen wereld niet langer voedingsstoffen hebben, voeden ze zich met energie van mensen die daardoor moe en ziek worden. Door hun lieftallige verschijning kunnen ze hun ware aard verstoppen. Maar niet voor Willow, zelf een halfengel en Alex die erop getraind is engelen uit te schakelen. Alex leert langzaam maar zeker zijn angst voor verlies opzij te zetten en van iemand te houden, terwijl Willow de engel in zichzelf ontdekt en moet leren accepteren. Het einde geeft stof genoeg om alvast uit te kijken naar het volgende boek.