Autumnville

Met de cover van dit boek creëerde Rick Meijer direct de goede sfeer voor het verhaal. Een pad in een donker bos dat verlicht wordt door de lichtgevende titel. De muzieklijst of soundtrack die je via QR code kan beluisteren versterkt dat gevoel. En dan moet je het verhaal nog beginnen lezen! Rick Meijer schrijf met Autumnville zijn zesde thriller.

Op een avond in het rustige dorpje Autumnville gebeurt er iets waar Hugo al lang naar uitkijkt. Hij mag van zijn vader de boekenwinkel alleen afsluiten. Hugo controleert nauwgezet of alle lichten uit zijn, en of iedereen de winkel heeft verlaten. Maar wanneer hij de laatste sleutel wilt omdraaien hoort hij opeens de stem van een meisje. Hij gaat niet op onderzoek uit, maar vlucht halsoverkop weg van de stem. Dat is voor Hugo de start van een reeks vreemde gebeurtenissen. Hij ziet dingen die er niet zijn en hoort gesprekken die niemand anders lijkt te horen. Ook komen de nachtmerries uit zijn jeugd terug waar een dreigend personage dat hij kent als 'de Wolf' een grote rol in speelt.

Elke gebeurtenis maakt je als lezer nieuwsgieriger. Wat gebeurt er? Waarom hoort Hugo die dingen en zijn ouders niet? Welke rol speelt zijn beste vriend in het verhaal? En vooral: wie is het meisje, en wat is er met haar? Draadje voor draadje, bladzijde per bladzijde, ontrafel je verder het grote mysterie. Een kantelmoment is een opmerking die Hugo’s moeder geeft. Daardoor begin je te vermoeden dat er iets groots aan de hand is.

Het verhaal begint vrij normaal, en geeft je steeds meer het gevoel dat er iets vreemds is. Gevoelens van onbehagen, van niet snappen en van spanning blijven je bij tot aan de spannende apotheose. Een emotioneel, verrassend en spannend verhaal waarbij het einde best nog een tijd blijft nazinderen.