Avonturen uit Fontania. Jasper en het Restaurant-op-Zee

Het avonturenboek bestaat uit drie grote delen.
In deel een maak je kennis met Jasper. Hij woont in Fontania, waar iedereen het heeft over "Het grote ongeluk". Samen met zijn zus Sybilla, zijn ouders en oom Tromp gaat Jasper op de vlucht voor Lady Tirana, de vorstin van Fontania. Eens bij de haven aangekomen, verliest hij iedereen uit het oog. Gelukkig wordt hij opgevangen door Polly en Doctor Rocket. Hij gaat bij hen aan boord en samen begint de zoektocht naar de familie van Jasper. Onderweg komen ze in aanraking met piraten en vinden ze oom Tromp terug.
In deel twee worden er geheimen onthuld en vindt Jasper zijn zusje terug. Hij kan ook een weesmeisje, dat op het schip van Lady Tirana gevangen zat, bevrijden. In deel drie vindt Jasper zijn ouders terug en kom je te weten hoe het hele avontuur afloopt en wie "Het grote ongeluk" veroorzaakt heeft.
Na een wat moeilijke start, word je meegesleept in het verhaal. Het is een avontuurlijk boek met magische gebeurtenissen. Het is vlot geschreven, maar soms een beetje verwarrend voor de jonge lezertjes.