Baby's allereerste Glitter speelboekje

Vijf kleurrijke thema’s komen tot leven: de ruimte, het vuurwerk, een onderwaterwereld, een wintertafereel en vuurspuwende draken. Neem je baby op je schoot en ga samen op ontdekking.

Een stevig kartonboekje dat meteen de aandacht trekt door de glitters die erin verwerkt zitten. Het contrast van felle kleuren op een donkere achtergrond verscherpt de beelden. Dat is niet op elke bladzijde het geval. Het is leuk gevonden dat de openingen in de bladzijden telkens een achtergrond tonen die precies past in het thema van de huidige bladzijde. Dat sommige pagina’s een gegolfde zijkant hebben, wakkert de nieuwsgierigheid aan van de doelgroep. De kleine ukjes zullen met plezier hun vingertjes in de openingen willen steken en aan de golven willen voelen.

Er valt best heel wat te beleven op elke pagina. De enkele woorden die in het boekje gedrukt zijn dienen als inspiratie voor de begeleider om passende geluiden te produceren. Verder staan er een soort van sporen in die gevolgd kunnen worden.

Toch zijn er ook enkele bedenkingen bij het boekje. De onderwerpen zijn wel erg uiteenlopend en behoren niet meteen tot de leefwereld van een baby of peuter. Ook is het vreemd om bij het wintertafereel vlinders te zien. Maar ach, naar alle waarschijnlijkheid ligt hier geen enkele baby van wakker. De beleving staat hier meer centraal dan de inhoud.

Stella Baggott is met dit boekje niet aan haar proefstuk toe. Ze heeft al tal van baby- en peuterboekjes op haar naam staan. Bovendien heeft ze ook een eigen keramiek-atelier. Usborne, gevestigd in het VK, doet het al jaren goed op onze boekenmarkt. Hopelijk gaan de prijzen niet de hoogte in na de brexit …

Een degelijk babyboekje dat ongetwijfeld voor vele leuke momenten kan zorgen.