Beers dikke billen

'Beers dikke billen' is een prentenboek met een grappig verhaal over beer en zijn vrienden. Kinderen zullen vaak lachen wanneer Beer weer een ongelukje veroorzaakt met zijn dikke berenbillen. Zijn vrienden zijn wel wat gewoon, maar wanneer Beer met zijn berenbillen de taart voor het feest verplettert, zijn ze toch boos op hem. Beer loopt verdrietig weg. Wanneer de dieren op zoek gaan naar Beer, worden ze bijna in hun billen gebeten door Vos. Gelukkig denkt Vos dat hij een monster ziet, wanneer ze Beer zien die met zijn billen vast zit in een boom. Vos slaat op de vlucht en Beer trakteert met taart en thee. Het moge duidelijk zijn: dit is een verhaal en humor op maat van kleine kinderen!
Het verhaal is geschreven op rijm. Telkens rijmen drie opeenvolgende regels. Daarna volgt een zin die eindigt op billen, meestal zelfs op “berenbillen”. Deze alliteratie is erg leuk, maar past qua klanken helemaal niet bij de andere rijmpjes op de pagina. Dit bemoeilijkt het voorlezen een beetje. De tekst wordt ook aangevuld door de ludieke bijschriften bij de tekeningen. Dit zijn vaak uitroepen of geluidjes van de dieren. Bij de prent van Beer die vastzit in de boom, gaat de auteur met de bijschriften 'Bewijsstuk A vogelnest, Bewijsstuk B Boom en Bewijsstuk C Beer', de mist in.
De tekeningen van het boek zijn wel oké. Het boek heeft leuke kleurtjes, zonder dat deze schreeuwerig worden. Ook de bladspiegel is vaak origineel. Zo is er een leuke verticale afbeelding over twee bladzijden van beer die vast zit in de boom en die zo wel wat op een monster lijkt. Op de tekeningen kan je, mede dankzij de bijschriften, perfect het verhaal volgen. Dat is leuk voor kinderen die nog niet genoeg concentratie kunnen opbrengen om lang naar een verhaal te luisteren.