Ben jij dat Wolf?

Op de rechterpagina's van dit licht gekartonneerde prentenboek is telkens een aan één kant open 'enveloppe' te zien waarop staat: "Steek je hand in de gleuf als je durft! Misschien ligt Wolf wel op de loer, dus ... PAS OP!" Tijdens het voorlezen is het de bedoeling dat de kleuter mee voelt met Biggetje. Die is ervan overtuigd dat Wolf zich erg ergens op de boerderij heeft verstopt. Als hij in de hooiberg een zachte vacht voelt, blijkt het echter Poesje Mauw te zijn die achter een muis aanzit. Biggetje geeft het niet op. De poten die hij voelt, zijn van zijn papa, wolfsklauwen blijken bij de kippen te horen enzovoort.
Alle dieren verzekeren hem dat er geen Wolf is en ze gaan met Biggetje in het bos spelen. "Maar wie zat er in de boom en gluurde naar hem?" De laatste pagina's bevatten nog een grote verrassing in de vorm van een pop-up!
Weer een nieuwe gadget: voelen aan een verborgen element dat zacht, ruw, glad of plakkerig kan zijn. Afgezien daarvan heeft het verhaal niet veel te bieden. Maar misschien wel leuk om een paar keer te vertellen.