Bloesemval

Dit boek sleept je mee in een dreigend, maar tegelijk ook aanlokkelijk sfeertje rond Venom, de zoon van een beroemde kunstenaar. De hoofdpersonages Mika en Haru leren elkaar kennen via een online community die Venom heeft opgericht. Die laatste heeft een duister plan om beroemd te worden met een luguber project. Hij sprokkelt gericht bepaalde deelnemers voor dat project via zijn online community, waaronder Mika en Haru. Zij zelf en de andere deelnemers zijn echter amper op de hoogte van zijn griezelige plannen. Gaandeweg kom je als lezer meer te weten over zijn project en, daaraan gekoppeld, over het verleden van de hoofdpersonages en de andere leden van Venoms groep. Toch worden de personages niet echt uitgediept. Misschien een gemiste kans, maar aan de andere kant blijft het boek daardoor ook behapbaar voor jongere adolescenten.  

Inhoudelijk zou het verhaal zich in om het even welke stad kunnen afspelen, maar de schrijfster koos Tokio als setting. In het boek verschijnen dan ook regelmatig typische woorden uit de Japanse cultuur. Voor wie dar wat meer over te weten wil komen, is er achteraan een verklarende woordenlijst terug te vinden. Een leuke toevoeging voor de geïnteresseerde jonge lezer.

Bloesemval is een verhaal dat bijblijft en jongeren zal boeien door de thematiek van het zoeken naar eigenheid en hoe die zoektocht onlosmakelijk verbonden is met ieders persoonlijke verleden en de personen die gedurende je leven op je pad komen.