Bruis!

Doorgaans mag je in een boek niet knippen, plakken of tekenen. Maar Gitte Vancoillie en Frank Pollet schuiven met hun bruisend creatieve boek al deze regels aan de kant. In dit boek word je aangemoedigd om al je knip-, plak- en tekengerei boven te halen en ermee aan de slag te gaan.
Maar als je zin hebt om gewoon lekker te lezen, kan dat ook zonder probleem. Het boek is niet onaf, je zou kunnen zeggen dat de makers gewoon ruimte lieten voor verbetering. Lezers die niet zo creatief zijn met pen en penseel, kunnen gewoon achteroverleunen en zelfs nog wat opsteken ook. Wat is bijvoorbeeld een sonnet? Een woordspeling? En hoe zien binnenrijm en eindrijm eruit?
In de categorie 'lijm' kun je ook je diepste geheimen kwijt in dit boek; je schrijft stiekem op wie je stom vindt, of de naam van degene op wie je verliefd bent. Alles is veilig in dit boek, je kleeft de geheime pagina’s namelijk gewoon aan elkaar.
Kortom, dit boek bevat voor elk wat wils. Je hoeft niet te kiezen en jonge dichters die ook een beetje tekenaar zijn (of omgekeerd) gaan in dit boek zeker hun gading vinden.