Cadeautje

Eekhoorn Suusje is jarig en haar beste vriend Vos August hangt slingers op in de boom. Suusje's cadeau staat klaar op tafel, haar nieuwsgierigheid haalt de bovenhand en ze sprint weg met het pak. Wild test ze het pak uit. Wat ze er ook mee uitspookt, het cadeau verraadt niets. In haar opwinding zwiert het pak hoog in de lucht en het is nergens meer te bespeuren. Zonder cadeau kan het feest niet doorgaan!

Het verhaal, in het thema verjaardagsfeest is herkenbaar uitgebeeld; net op het einde is er een verrassend plot. Suusje is een energiek eekhoorntje. De tekst is net goed, bondig en levendig verteld. Het hele boek straalt vrolijkheid uit, de illustraties zitten vol actie en zijn in levendige kleuren in beeld gebracht. Kleuters zullen plezier beleven aan het vrolijk, dartel eekhoorntje. Het is best spannend wanneer het cadeautje zoek is. Alle dieren genieten volop mee: eerst van het fop-cadeau en erna van het echte speelgoed.

Het thema verjaardagen spreekt kinderen aan. Miriam heeft een plezierige vrolijke tekenstijl, de taferelen stralen van enthousiasme en vrolijkheid. Er komen ook niet-alledaagse dieren in voor, zoals een vleermuis of hermelijn. Het kind kan plezier beleven aan details die, hoe klein ook, zeer mooi geïllustreerd zijn.