Crossed

Niets is wat het lijkt

Dit boek is een vervolg op 'Matched' van dezelfde auteur.
Cassia en Ky werden door de autoriteiten allebei op een verschillende plaats gestationeerd zodat ze geen contact meer kunnen hebben met elkaar. Cassia verblijft in een werkkamp in de provincie. Ze legt zich echter niet bij haar lot neer en gaat op zoek naar Ky. Ky wordt gedwongen om het tegen de vijand op te nemen, maar hij weet dat hij dit nooit zal overleven. Daarom vlucht hij met enkele vrienden en verstopt hij zich in het reliëf. Dit is ook de plaats waar Cassia op zoek gaat naar hem. Na een lange en moeilijke zoektcht vinden ze elkaar eindelijk terug. Ondanks alle moeilijkheden die ze op hun pad tegenkomen, zijn ze toch supergelukkig dat ze weer samenzijn.
Cassia wil zich koste wat het kost aansluiten bij de Opstand en dit veroorzaakt opnieuw een afstand tussen hen. Maar de liefde van Ky voor Cassia is zo groot dat hij haar uiteindelijk toch naar de Opstand volgt.
Dit tweede deel van de trilogie over de Unie is even vlot geschreven als het eerste. Je wordt als lezer onmiddellijk weer meegesleept door het verhaal en ook al is het pure fantasie toch kan je je een voorstelling maken van de tocht van Cassia en Ky. Nog meer dan in het eerste boek voel je hun angst voor de macht van de Unie maar ook hun kracht om in opstand te komen. Dit deel is spannender dan het vorige, vooral wanneer ze eerst afzonderlijk en daarna samen door het reliëf trekken. Het verhaal is beklemmend omdat je altijd en overal de dreiging van de Unie voelt.
De hoofdstukken wisselen elkaar af met Cassia of Ky als verteller. In dit deel worden ook de onderlinge relaties tussen de verschillende personen beter uitgewerkt.
Ook dit deel heeft een heel mooie cover. Het meisje zit nog steeds in de glazen bol maar je ziet duidelijk hoe ze er aan het uitbreken is.
Het open einde scherpt je nieuwsgierigheid naar het volgende deel aan.