The Cruelty. Meedogenloos

‘Sensationeel debuut’ prijkt er op de cover. Ook achteraan wordt er vermeld dat fans van 'The Bourne Identity' en de 'Millennium'-trilogie hier zullen van houden. Dan liggen de verwachtingen wel hoog. Gwen is een slimme meid van bijna achttien jaar die met haar vader samenwoont. Haar moeder is overleden, haar vader is diplomaat en dus is Gwen het gewoon om veel te verhuizen. Op school vindt ze niet direct veel aansluiting bij haar klasgenoten, maar ze bereddert zich wel. Wanneer haar vader plots verdwijnt, begrijpt ze niet wat er allemaal gebeurt. Haar vader blijkt een spion bij de CIA te zijn! Waar Gwen een nog ietwat gewoon leven leidde, laat die gebeurtenis haar op een paar maanden tijd volwassener worden dan sommigen ooit zullen zijn.

Eerst vertrouwt ze erop dat de CIA haar vader wel zal terugvinden. Maar dan blijken mensen in haar omgeving daar meer over te weten en ontdekt ze dat haar vader zelf niet veel vertrouwen meer had in de CIA. Een verborgen code brengt veel vraagtekens naar boven en is de start van een complex meeslepend verhaal. Ook de titel ‘Meedogenloos’ komt tot zijn recht. Dit verhaal is niet voor mietjes! Van een normale tiener verandert Gwen in een geslepen en doordachte jonge dame in topvorm die alles op alles zet om haar vader terug te vinden. Het verhaal is een rollercoaster en laat je niet los: je wil het boek werkelijk overal meenemen om uit te lezen! Het verbaast me dan ook niet dat er een verfilming van geprogrammeerd staat.

De cover spreekt de doelgroep wel aan, maar is nu niet heel vernieuwend. Het blauwe lettertype leest wel aangenaam. Kortom: het boek is een voltreffer, met een meeslepend en goed verteld (en vertaald) verhaal. Tijdens het lezen voel je ook dat er voldoende voer is voor een vervolg. Benieuwd of dat ook zo’n pakkend verhaal zal zijn!