Dagboek van een lastpak

Het advies van Fenna

Zagende moeders, lastige zusjes, ambetante klasgenoten, school is saaaaaai, ik doe lekker wat ik wil, drama en romantiek … Voor (ouders van) pubers dagelijkse kost. Fenna zit in het tweede middelbaar en doet over al dat soort dingen haar beklag en verhaal in haar dagboek. Ze bestempelt zichzelf als lastpak en nodigt de lezer uit om lid te worden van haar groepje.

Het boek bevat weinig tekst in wisselende lettertypes (waardoor niet altijd alles even duidelijk is). De vele eenvoudige tekeningen en krabbels zorgen ervoor dat dit boek graag gelezen zal worden door kinderen vanaf een jaar of tien. Geen hoogstaande literatuur maar de eenvoudige, herkenbare en grappige anekdotes zorgen ervoor dat je wilt blijven doorlezen. In een wip lees je dit boek van 268 bladzijden uit. Ideaal voor jeugd die nog niet klaar is voor het echte werk, maar toch al de moeite doet om een boek vast te nemen. Leesplezier is verzekerd.

In Frankrijk ging dit boek al 600 000 keer over de toonbank en ook hier zal het waarschijnlijk wel een voltreffer worden. Andere reeksen in dit genre (De waanzinnige boomhut, Het leven van een loser, Dagboek van een muts …) bewezen dat al eerder. Deze past perfect mee in het rijtje. Absoluut een leuk tussendoortje.