De alles wat je worden wil machine

Tom en Emma zijn dolenthousiast over hun creatie. Ze hebben een machine uitgevonden waarmee je kan worden wat je wilt. Je stapt in de machine en je floept er uit als bakker of trompettist of … Waarom zou je geen twee beroepen tegelijk kunnen uitoefenen, vragen Tom en Emma zich af. Ja, werkelijk, ze komen eruit als bakker-kapper of zelfs ober-graafmachinemachinist.
Ze worden moe van al die ontdekkingen en krijgen weer zin in het gewone spel.

Kees De Boer zorgt voor een mooi geheel, illustraties en tekst horen perfect bij elkaar. De prenten zijn vol leven en kleur, heel expressief. Een echt prentenboek op kinderniveau, waarbij de ongebreidelde fantasie heel goed in de creaties is uitgewerkt. De illustraties zijn dan ook erg gedetailleerd en boordevol grappige uitvindingen. Er valt op de grote prenten ook veel te bekijken en welk kind droomt er niet van om zelf een machine uit te vinden?

Een swingend prentenboek boordevol fantasie, pret en creatieve illustraties.Het kan een aanzet vormen om zelf met een groepje kinderen aan de slag te gaan en hun fantasie ten volle laten uitleven in tekeningen of knutselwerkjes.