De dag dat mijn moeder verdween

Tulsi's moeder is goochelaar in een circus ergens in Australië. Ze heeft magische krachten en daardoor kan ze gewaagde nummers uitvoeren en de mensen in verrukking brengen. Wanneer ze op een dag een nieuw nummer inoefent, verdwijnt ze. Tulsi, die in de sporen van haar mama wil treden, moet haar grootmoeder Sylvie voor haar kar spannen om haar alles te leren over magie zodat ze haar mama kan terugbrengen. Maar die is niet enthousiast, en bovendien heeft ze haar eigen dochter in geen jaren gezien. Maar Tulsi is vastberaden om alles over parallelle universa te leren en haar mama terug te halen, want zonder haar gaat het circus ten onder.

"De vroege magiërs waren genezers, ceremonieleiders en dorpshoofden" (p154). Ze leefden lang geleden in Groot-Brittannië. Hun spreuken waren in het Welsh en ze reikten ver terug tot hun voorouders. Voor Tulsi is het een zware opdracht om tegen de zin van haar vader helemaal naar het VK te reizen om haar moeder te zoeken. Tulsi moet van weinig beginnen en en wil elke spreuk die haar dichter bij haar moeder brengt perfect kunnen uitspreken. Haar grootmoeder Sylvie zal haar helpen om alles onder de knie te krijgen. En ook om haar telekinetische krachten aan te wenden wanneer nodig. Voor Tulsie is het een uitzonderlijk moeilijke opdracht want ze is nog jong en weinig mensen aanvaarden haar, en dat maakt heer evenzeer kwetsbaar. Toch zal ze na een lange zoektocht haar moeder terugvinden en samen keren ze terug naar Australië waar hun circus gered zal worden – want nu kunnen ze samen hun acts uitvoeren met veel succes.

Het lijvige verhaal is goed opgebouwd tot ongeveer de helft en dan komt jammer genoeg het hocus pocus-gedeelte. Er komen teveel personages aan bod die er niet altijd toe doen, zoals de ontmoetingen van Tulsi met familieleden die in een parallel universum verblijven. Moeilijk om te volgen soms. Jammer dat er weinig duiding is in het hele verhaal over wat het betekent om bovennatuurlijke gaven hebben en wat ze teweeg brengen in een gemeenschap zoals een circus omdat er ook veel angst mee gemoeid is voor het onbekende en onbeheersbare. Nu moet de lezer het stellen met een meisje dat plots kan vliegen of met al haar energie een boom kan doen vallen en andere toverkunsten. Een gemiste kans, en er volgt nog een boek.