De egel

De egel in dit boekje heeft honger. Hij ziet een hoop sappige rode vruchten hangen waar hij graag van zou eten, maar hij kan er niet bij. Hij vraagt hulp aan een vogel en een giraf, maar zij eten zelf van de vruchten en zijn dan snel weer weg, zonder de egel te helpen.
Maar dan komt er een olifant langs. Egel bedenkt een plannetje: hij daagt de olifant uit om heel hard op de grond te stampen. Na enkele pogingen, met resultaat...
In dit sobere voorleesboekje maken we kennis met een wel erg inventief diertje. Het verhaal is een beetje voorspelbaar en heeft niet veel om het lijf; het boek verdient vooral lof omwille van de vormgeving. Hoewel de prenten slechts bestaan uit de kleuren zwart, wit en rood, zit er erg veel leven in. Dit is voornamelijk dankzij de vlotte penstreken van de uitstekende illustrator, bekend van onder andere het boekje Meneer G. Net als bij zijn vorige boek, weet de Roldán beweging te brengen in een eenvoudige zwarte lijn. Dit combineren met een leuk verwoord verhaaltje is niet veel auteurs gegeven. Alleen al daarom is Roldán een schrijver om in het oog te houden.