De erfenis

Het is alles of niets. Laat het spel beginnen.

“Sky gaf haar zoon een klopje op zijn wang. Omkoping. Dreigementen. Uitkoping. Lieverd, je bent een echte Hawthorne.” Deze zin maakt direct duidelijk wat voor familie in het herenhuis woont. En hier moet Avery een jaar blijven wonen. Als ze dit doet, erft ze miljarden van de voor haar onbekende filantroop Tobias Hawthorne. En dat zou het leven voor haar en haar halfzus een pak eenvoudiger maken. Maar dan moet ze eerst de 2 dochters en 4 kleinzoons van Hawthorne een jaar overleven. En het blijkt al snel dat ze het haar niet gemakkelijk gaan maken. Zeggen dat ze niet blij zijn met de situatie is een understatement.

Tegen de achtergrond van een mysterieus herenhuis, inclusief geheime gangen en duistere verhalen, gaat Avery op zoek naar de waarheid. Waarom werd zij gekozen om zoveel geld te erven? Wie wil haar helpen in haar zoektocht? En wie wil gewoon zichzelf verrijken, en waarom?

Het verhaal heeft veel weg van een escape room waar steeds nieuwe raadsels en kamers aan toegevoegd worden. Er zit ook een zekere spanning in het verhaal, en deze blijft goed aanwezig. Wat jammer is, is dat er bij de vertaling een paar taalfouten in het boek zijn geslopen. Dit doet echt afbreuk aan het vloeiende lezen. Ook blijven de personages vrij oppervlakkig. Je leert ze niet echt kennen. Misschien omdat er gekozen is voor een groter aantal personen die een rol blijven spelen doorheen het hele verhaal.

Het boek is mooi vormgeven als hardcover, met op de binnenflap een stamboom van de familie Hawthorne en is een eerste deel van een duologie. Deel 2 verschijnt in september 2021. In het tweede deel wordt verder onderzocht waarom Avery werd gekozen als begunstigde voor het familiefortuin.