De geheimen van Winterhuis Hotel

Na ‘Winterhuishotel’ is er ‘De geheimen van Winterhuis Hotel’. In dit tweede deel keert Elisabeth, na een jaar terug naar het hotel van haar grootvader. Wanneer deze haar vertelt dat het hotel vanaf nu haar thuis zal worden, kan haar geluk niet op. Maar eer ze zorgeloos van de heerlijke wintervakantie kan genieten, stuit ze op een aantal nieuwe mysteries. Zo blijkt Elisabeth niet de enige te zijn die het raadsel van de geheime gangen wil ontsluieren. Ook tussen de hotelgasten houden zich vreemde figuren schuil. Dit vervolg kent dezelfde opbouw als het eerste deel. Er is het imposante hotel waar een snoepkeuken, een bioscoop, een skibaan en een bibliotheek met meer dan 1000 boeken zorgen voor de sfeervolle achtergrond. In dit decor ontspint zich langzaam een verhaal waarin het ontcijferen van codes, het oplossen van raadsels en het ontrafelen van mysteries uit het verleden worden gecombineerd met de magische krachten van het hoofdpersonage en de raadselachtige situaties waarin ze verzeild raakt.

Doorheen het verhaal verwerkt de auteur voldoende verwijzingen naar wat eerder gebeurde. Deze benemen veel ruimte. Voor wie het eerste deel las is dit een goede opfrissing, wie dit niet las kan op die manier ook moeiteloos volgen. De karakters en onderliggende relaties zijn niet diepgaand uitgewerkt. Het accent ligt eerder op de beleving van Elisabeth en de eigengereidheid waarmee ze zich op het ontwarren van haar familiaal verleden stort.

De cover van het boek waarin uitsparingen een blik geven op de kamers achter de ramen en de diverse personages die er vertoeven, geeft de sfeer van het verhaal aantrekkelijk weer.  De eerder stilistische illustraties in het boeken sluiten daar perfect bij aan. Elk hoofdstuk wordt ingeleid met een anagram, een raadselachtige verwijzing naar wat komen gaat. Wie graag leest en van mysterieuze verhalen houdt, zal plezier beleven aan deze uitgave en wellicht uitkijken naar een derde deel.