De grote dag

Dit mooie prentenboek vertelt het verhaal van een jongeman die aftelt naar de dag dat hij zijn geliefde (weer) ontmoet. De nacht voor ‘De grote dag’ droomt de jongeman over zijn ontmoeting met zijn geliefde. Deze prenten bevatten dromerige, zweverige elementen. De muren van de huizen en flatgebouwen zijn weggelaten zodat je bij de mensen binnenkijkt en alle voorwerpen en meubilair in de lucht zweven. De tocht naar de plaats van afspraak wordt tijdens deze droom een echte nachtmerrie. Al zijn angsten en twijfels geeft hij de vrije loop. Gelukkig verloopt de dag nadien de echte afspraak geheel anders.
Het aantal illustraties gaat van twee volle pagina’s voor één prent tot een zestal per pagina. Vanaf de eerste tekening valt je oog op 25 geturfde streepjes. Samen met de getallen 1 t/m 25 vind je deze terug op de meeste tekeningen. Je wordt uitgedaagd om deze zelfs te gaan zoeken op elke pagina. Ook muzieknoten, een wel zeer rustige krokodil, … zijn terugkerende items.
Het is een zalig boek, met veel zoekelementen en leuke details. Je krijgt vrij snel sympathie voor de jonge kerel en je wordt meegezogen in zijn belevingswereld. Een wereld waar vriendschap en behulpzaamheid geen zeldzaamheden zijn. Je krijgt veel details en toch is er ruimte voor eigen interpretatie en fantasie.
Het woordenloze prentenboek is een aanrader voor iets oudere kinderen, vanaf een jaar of zes. Zeker ook voor kinderen die niet zo graag lezen en zo toch meegenomen kunnen worden in een superleuk verhaal.