De jongen die met draken zong

Dit is het vijfde en laatste deel van een reeks over draken. Ondanks het feit dat ik de eerdere vier delen niet gelezen heb, kon ik toch genieten van dit vrolijke fantasieverhaal. Draken hebben iets mysterieus en er zijn heel wat boeken over geschreven. Hoe ze geboren worden en vanwaar ze komen, daar had ik nog niet zo veel over gelezen. In deze fantasie groeien draken aan bomen en zijn er maar weinigen die het talent hebben om deze bomen te verzorgen. Tomas is zo een kerel. Maar als vriendin Aura dit talent lijkt te delen, ontdekken ze samen dat de toekomst van de draken aan een dun touwtje hangt. Kunnen ze de toekomst veilig stellen? En wat is Aura’s grote geheim?

Dit is echt een fijn verhaal voor jeugdige lezers. Je fantasie wordt constant geprikkeld en de sympathie voor draken wordt elke pagina groter. De draken zelf spelen in dit verhaal een iets minder grotere rol. Ze zorgen wel voor animatie en humor. Elke draak heeft zijn eigen talenten en grollen. Praten doen deze draken niet, maar doorheen het verhaal leren we ze door hun capriolen beter kennen. Dit verhaal gaat meer over Tomas en Aura en hun vrienden en familie. Niet dat het zware onderwerpen zijn, het blijft wel heel luchtig. Het geheim dat Aura meedraagt geeft de nodige spanning aan het verhaal. Het is ook zo geschreven dat het niet nodig was om de vorige delen gelezen te hebben. De zwart-wit illustraties in het boek zijn eenvoudig, maar passen bij het verhaal. De kleurrijke kaft prikkelt en straalt iets gemoedelijks uit.

Als de vorige delen op dezelfde manier zijn uitgewerkt, lijkt het me voor de doelgroep wel een aanrader om de andere delen eerst ter hand te nemen. Dan kan je met dit deel deze reeks op een fijne manier afsluiten. Tenzij de auteur zoals eerder beslist om deze reeks toch verder te zetten. Eerder leek het al na het derde deel dat dat het laatste deel was. Het succes echter vroeg om nog meer. Benieuwd of dat nu ook zo gaat zijn.