De kast van Stien

Een nieuwe samenwerking van de zussen De Pelseneer leverde ook dit keer een oogstrelend boekje op. Het speelse prentenboek werd in rijmvorm geschreven en vertelt het verhaal van de kast op Stiens kamer.
In deze kast zitten een heleboel van Stiens favoriete dingen. Op elke bladzijde ontdek je een nieuw voorwerp uit de kast, zoals een bal, een beer en een koek. Achter elk voorwerp zit een leuke – of minder leuke – herinnering.
In de illustraties wordt veelal met een patroon gewerkt als achtergrond, met op de voorgrond enkele belangrijke elementen die ook terugkomen in het rijmpje. Stiens contouren, en sporadisch ook die van een aantal zaken in de prenten, worden telkens wit gelaten, wat de prenten een soort collage-allure geeft. Als een geheel bekeken, geeft het boekje misschien een rommelige indruk, maar de patronen die af en toe terugkomen, verbinden de prenten dan weer.
Waar rijmpjes vaak vergezocht dreigen te zijn, is dat bij 'De kast van Stien' allesbehalve het geval. De voorwerpen zijn dingen die elke kleuter dagelijks tegenkomt. De jonge lezertjes zullen met plezier mee op zoek gaan naar de voorwerpen in de kast, de verhalen in dit boekje.