De keukenprins van Mocano. Het geheim achter het fornuis

Max verblijft als verstekeling in de reuzenkeuken van de gevangenis. De kokkin Kokkie heeft Max, toen hij twee was, onder haar hoede genomen op het moment dat zijn vader naar Mocano is afgereisd en zijn moeder als ontdekkingsreiziger is vertrokken. Eigenlijk is zijn volledige naam Maximiliaan Leeuwenhart De Prins, want hij is de zoon van een prins. Deze introductie in het eerste deel van een nieuwe reeks klinkt al veelbelovend.
Nu verblijft Max in de kolossale keuken, zo groot dat zelfs Kokkie en hij er elk een slaapkamertje hebben. Max kan niet naar buiten, maar gelukkig heeft hij een vriendinnetje, Trixie, de dochter van de gevangenisdirecteur. Terwijl Kokkie smoorverliefd wordt op Gustaaf, die alle voorraden levert, belanden Max enTrixie in een spannend avontuur. Ze ontdekken een geheime gang, die onder de gevangenis loopt. Daar vinden ze een koffer waarin versteende hagedissen opgeborgen liggen. Ze komen te weten dat deze heel zeldzame hagedissen leven en duizenden jaren oud zijn. Met een vernuftig plan slagen ze erin de hagedissen te redden en de boeven in te rekenen.
Het verhaal komt langzaam op gang doordat alles in detail aan de lezer toegelicht wordt, wel doorspekt met grappige details. Eénmaal we ons in het avontuur onderdompelen, zit de spanning er goed in. Er zit veel schwung en humor in de levendige vertelstijl. Als jonge lezer kan je volop genieten van de fantasierijke, originele omgeving, de grappige en spannende belevenissen en de plezierige illustraties.