De Kindertemmer

Dit is een grappig boek over twee kinderen die zo verwend zijn door hun ouders dat ze onhandelbaar zijn geworden en te dik bovendien. Quinten en Annabel, een tweeling, spreken hun ouders zelfs aan met “Dinges 1” en "Dinges 2". Hun ouders zitten met de handen in het haar. Ze bellen het Bureau Ontzettend Lastige Kinderen, maar hun strategie mislukt. Ook de opvoeddame van de tv sluit zich na tien minuten huilend op in het toilet. Er zit dus niks anders op dan de Kindertemmer te bellen.
De Kindertemmer besluit dat de twee kinderen een lesje moeten leren. Hun ouders verdwijnen voor een dag en de kinderen merken dat alles fout loopt zonder hen. Ze kregen een brief die hen zegt dat hun ouders zijn ontvoerd naar het Wilde Woud. Na een dag zonder eten of drinken en met veel geruzie gaat de tweeling toch maar op zoek naar hun ouders. In het bos worden ze begroet door de Kindertemmer en meegenomen naar een open plek waar griezelige, gevaarlijke monsters op hen afkomen. De kinderen roepen heel hard om hun mama en papa. En opeens zetten alle griezels hun maskers af en veranderen ze in mensen die ze heel goed kennen, maar waar ze voorheen nooit vriendelijk tegen waren: mama, papa, opa, oma, tante Dien, oom Frans ... De kinderen zijn erg opgelucht en laten zich voor het eerst weer knuffelen door hun ouders. Sindsdien gedragen ze veel minder als verwende ettertjes en zijn ze ook braaf ... meestal.
De reekstitel 'Echt gebeurd!' moet je wel met een korreltje zout nemen, maar het verhaal laat wel zien wat er kan gebeuren als kinderen "alles kregen wat hun hartje begeerde" en de ouders "echt alles deden voor hun kinderen. Het énige dat Quinten en Annabel zelf moesten doen, was hun eigen billen afvegen." De gevolgen van deze verwennerij en de 'oplossing' van het probleem worden natuurlijk erg uitvergroot en overdreven met de nodige humor tot gevolg. De boodschap is duidelijk, maar gelukkig is het belerende vingertje ver weg.
Het is eerder een voorleesverhaal voor oudere kleuters dan een prentenboek, met veel tekst en opgefleurd door de zwierige illustraties van Kees de Boer.