De Kippetjes. Straalverliefd

Roxane is een jong kippetje dat met haar vader Goudhaan rondtrekt. Ze hebben een toneelgroep en reizen rond om op te treden. Zo komen ze op een dag bij de Kippetjes terecht. Die zijn zeer blij met deze afleiding en zijn onder de indruk van het toneelspel van Roxane en Goudhaan. Kukel, een jonge haan, is helemaal het noorden kwijt als hij Roxane ziet. Nog nooit heeft hij gevoeld wat hij nu voelt: vlinders in de buik en bibberen over zijn hele lichaam … Kukel is tot over zijn oren verliefd. Hij gaat er zelfs van rijmen:
"Mijn kam is lam,
en mijn krop zet op
En mijn staart is niets waard
en mijn vlerk doet geen werk
Lieve help, het is een ramp
'k heb ook nog last van kramp."
Maar hoe moet hij het haar vertellen? Kukel krijgt hulp van Karamel, zijn zus. Dan merkt hij dat hij niet de enige is die zijn liefde aan Roxane wil verklaren. Hij heeft rivalen. Tot overmaat van ramp staat het toneelgezelschap op het punt verder te reizen. Kukel is ervan overtuigd dat een bijzonder geschenk voor Roxane hem zal helpen. Hij gaat op pad en maakt een lange en zware reis. Toch deert hem dat niet, want voor Roxane wil hij tot het uiterste gaan. Ondertussen zijn er nog Scharrel, Bangkok en Reeshaan, die vreselijk jaloers zijn als ze merken dat Roxane bezwijkt voor Kukels charme. Ze willen absoluut deze prille liefde saboteren en roepen de hulp in van Pedro de aalscholver. Die geeft hen een recept van een liefdesdrankje, waardoor Roxane op hen verliefd zal worden. Zal het Kukel lukken om tijdig terug te zijn en Roxane zijn liefde te verklaren?
‘Straalverliefd’ is het elfde deel in de serie ‘De Kippetjes’. De verhalen hebben dezelfde hoofdfiguren en dat zorgt voor een grote herkenbaarheid voor de lezers.
Omdat de verhalen zich richten op beginnende lezers, zijn ze geschreven in korte, krachtige zinnen, goed afgewisseld met illustraties. De bladspiegel is rustig. Elke zin begint telkens op een nieuwe regel, wat het lezen aangenaam maakt. Het oogt overzichtelijk en aantrekkelijk.
Het verhaal zelf stelt niet veel voor, maar de reeks vindt toch veel aantrek bij het doelpubliek. Vooral de personages en de grappige avonturen spreken hen aan.
Voorlezen vanaf zes jaar, zelf lezen vanaf acht jaar. AVI-M5.