De kleine akkerwinde

Op een boerderij staat een kleine akkerwinde. Ze is er heel tevreden met haar kleine bestaan en geniet van de omgeving en alle kleuren om haar heen. Ook de boerenfamilie is verheugd met dat mooie ranke plantje. Als op een dag een mooie regenboog verschijnt aan de hemel wil ze niets liever dan naar de regenboog groeien.

Een eenvoudig sprookje over een ongezien plantje zoals de akkerwinde. Het staat wat verloren tussen de andere bloemen en is niet gelukkig. Ze droomt van een ander leven en wil heel hoog naar de hemel groeien om daar blijvend te wonen heel dicht bij de regenboog.

Een sprookje dat gaat over afscheid nemen en verlangen naar een plek waar alleen kleur en schoonheid is. Niet slecht geprobeerd maar er zit weinig variatie in het verhaal dat toch niet zo toegankelijk is als het lijkt. De illustraties staan nogal ver van de verbeelding omdat ze nogal eentonig en vlak zijn. Ook de figuurtjes die erin voorkomen zijn houterig afgebeeld. Ook is de zeemzoete inhoud nogal langdradig. Op het einde van het boek zie je een witte, engelachtige figuur die de akkerwinde komt plukken en meevoert naar een 'hemelse' plek. Een wereldvreemd verhaaltje.