De klunzenclub

In dit leuke boekje voor kinderen vanaf acht jaar maak je kennis met Viktor, Vilma en Viking. Na een rampzalig uitje met de klas besluiten de drie dat ze klunzen zijn en richten ze de NV Kluns & Compagnie op. Dit boek vertelt het verhaal dat aan het stichten van deze club voorafgaat.
Tijdens een sportdag op school wordt een oriëntatieloop gepland. Wanneer Viking wordt ingedeeld bij het meisje waar hij stiekem verkering mee wil (Meltem), kan hij zijn geluk niet op. Maar Viking slaagt erin om haar bril per ongeluk van haar gezicht te slaan en er daarna op te trappen. Meltem mag naar huis en Viking moet de oriëntatieloop doen samen met Viktor, een jongen die hij niet kent. De eerste kennismaking loopt dan ook niet van een leien dakje. Ze verdwalen en verscheuren hun kaart tijdens een gevecht. En dan komt Vilma erbij, een meisje van Vikings klas dat ook verdwaalde. Zij blijkt een al even grote kluns als de twee anderen. Ideale combinatie voor een klunzenclub, maar niet zo ideaal als je de weg moet vinden naar een skihut in het bos …
Ingelin Angerborn oogstte van bij haar debuut succes in thuisland Zweden en bleef ook bij ons niet onopgemerkt. Ze is onder andere bekend van de 'Als ik niet toevallig …' serie. Haar boeken zijn steeds helder geschreven, en doorspekt met de nodige humor. Dit boekje leest als een trein, de personages zijn herkenbaar en hun avonturen zullen menig lezertje bekoren.