De krijtjes staken

Dit boek is niet voor niets al maandenlang de nummer één van de New York Times-bestsellerlijst. Het is een superorigineel en grappig prentenboek over boze kleurkrijtjes die besluiten te gaan staken.
Toen Teun van de juf een mooie tekening mocht maken, wilde hij zijn krijtjes uit zijn tas halen, maar vond hij een hele stapel brieven. Elk krijtje schreef een klachtenbrief naar Teun. En we krijgen ze allemaal te zien en te lezen. Het rode krijtje is helemaal overspannen omdat hij zelfs in de kerstvakantie moet doorwerken, het paarse krijtje kan er echt niet tegen dat hij altijd buiten de lijntjes terechtkomt en het beige krijtje is het beu dat hij eeuwig tweede keus is. Het huidskleur krijtje durft zelfs niet uit zijn doosje te komen omdat hij helemaal bloot is! En zo gaat het maar door. Elk kleurtje heeft wel iets om ontevreden over te zijn. Op het einde van het boek probeert Teun al zijn krijtjes weer gelukkig te maken door een prachtige tekening te maken met een ietwat onconventioneel kleurgebruik!
De tekeningen van Oliver Jeffers vormen een perfecte match met de humor van Drew Daywalt. Hij slaagt erin om kinderlijke fantasie in beeld te brengen en goochelt met kleuren en stijlen. Echt een topper!
Op de koop toe krijg je bij deze editie nog een stevig pak Bruynzeel-kleurkrijtjes erbovenop. En nadat een kleuter dit boek voorgelezen kreeg, heeft hij meer dan inspiratie genoeg om eens wat anders met kleurtjes te gaan doen ... Aan de slag!