De mooiste vis krijgt een glinstersteen

Stof-en knisperboekje

De prentenboekjes met het blauwe glinstervisje zijn reeds alom bekend. Nu werd een stoffen voel/kijkboekje vervaardigd met volgend verhaaltje: Visje Streep heeft een prachtige glinsterende steen gevonden en schenkt deze aan Octopus, die deze dan weer doorgeeft en zo wordt de steen verder van visje tot visje doorgegeven.
Het stoffen boekje oogt op het eerste zicht aantrekkelijk door de blauwgroene pasteltinten en op de voorflap kan je voelen aan een leuk knisperend staartje van het glinstervisje. Ook de stof voelt tactiel aangenaam aan. Alleen jammer dat het verder creativiteit en variatie mist. Er konden meer voelelementen met een tactiel anders aanvoelen in verwerkt worden, ook is de achtergrond van alle kijkblaadjes hetzelfde.
Het verhaal is voor een baby toch niet te volgen en daarom is het jammer dat de glinstersteen (bengelend aan een touwtje) drie keer terugkomt omwille van het verhaal, terwijl een variatie in andere voorwerpen in verschillende materialen een ruimer sensoriëel aanbod zou bieden. Uiteindelijk is dit boekje als tastboekje voor baby’s bedoeld.