De Raven

Scarlett gaat naar de universiteit met één belangrijk doel: net als haar moeder en oudere zus voorzitter worden van Kappa Rho Nu. De buitenwereld denkt dat dit een gewone maar heel exclusieve studentenvereniging is die een heel streng toelatingsbeleid heeft. Dat is ook zo, maar wat de buitenwereld niet weet, is dat dit beleid als voorwaarde heeft: een echte heks zijn. Gedurende de drie jaren dat de meiden studeren worden ze bij De Raven, zo noemen ze zichzelf, opgeleid tot echte, goede heksen. Dat is een goed bewaard geheim en dat moet zo blijven. Ook de nieuwe student Vivi heeft hier geen idee van. Zij komt echter al snel te weten dat ze bij deze groep thuishoort en ontdekt haar speciale gaven van zodra ze aanvaard wordt door De Raven. Vivi en Scarlett zullen al snel op de proef gesteld worden als er tijdens de opleiding gevaar dreigt. Een gevaar dat wel eens het einde van De Raven zou kunnen betekenen.

De kaft windt er geen doekjes om. Als subtitel lees je: De meisjes van deze sociëteit zijn echte heksen. Achteraan prijkt de tekst: Wanneer je aan de dood komt, komt de dood ook aan jou. Verder zien we een heleboel zwarte raven op de kaft. Als je dit boek openslaat verwacht je dus een bloedspannend verhaal. En dat is het ook.  

Het is een vloeiend verhaal, met heel veel wendingen. Er zijn ook best wel wat verschillende verhaallijnen. Maar doordat het verhaal afwisselend door maar twee personages, Vivi en Scarlett, wordt verteld, blijft het wel overzichtelijk en raak je de rode draad niet kwijt. Dat Vivi en Scarlett op het eerste zicht rivalen lijken en daarna toch beste vrienden worden is misschien wel heel voorspelbaar. Zo zijn er nog wel wat voorspelbaarheden, maar op het einde krijgen we toch nog een verrassende twist. Het verhaal zit voor de rest nog doorspekt met soms grappige, heerlijke magie en anderzijds spannende wervelende magische spreuken. Ook een romantische verhaallijn ontbreekt niet, maar het wordt niet te saai of melig.

Voor mij kwam het net voorbij het midden wat te langdradig over, maar de opbouw van het boek en het met beetjes te weten komen van alle geheimen en intriges houden je aan het lezen.

Het verhaal speelt zich af in Amerika en dat voel je heel hard. Storen doet het niet, maar bijvoorbeeld het woord 'sociëteit' is niet echt taal waar een adolescent voeling mee heeft. Ik opteer dan voor studentenvereniging. Gelukkig haalt de vlotheid en spanning het van de vertaling.

Er zit ook een handige bladwijzer met een afbeelding van Vivi en Scarlett, de twee hoofdpersonages, bij. Praktisch en een fijn extraatje.

De auteur, Kass Morgan, is gekend van De 100, een spannende reeks die ook verfilmd is. Samen met Danielle Paige, ook gekend om haar gave, spannende verhaallijnen, kwam Kass Morgan tot een nieuw, boeiend en intrigerend verhaal.