De redders van Ruigrijk

Rutger en Ella zijn heel dikke vrienden en wonen op eiland Ruigrijk. Rutger droomt ervan om ridder te worden en Ella wil prinses worden. Maar ze hebben een probleem: Rutger zit in een rolstoel en Ella is blind. Dan is er nog de draak Naga die het eiland terroriseert. Rutger en Ella zoeken een oplossing, maar die is niet zonder gevaar.

Een mooi geiïlustreerd sprookje over twee kinderen die het willen opnemen tegen de draak Naga die het vuur uit de vuurtoren gedoofd heeft. Bewoners van het eiland – waaronder ook de vader van Rutger – die probeerdeen de draak te verslaan, zijn niet teruggekomen. De twee vrienden die in stilte geoefend hebben in de 'Rdderschool', smeden een moedig plan. Uiteindelijk verslaan ze draak Naga en maken ze haar tot vriend. De kinderen worden geridderd door de burgemeester en de vuurtoren straalt weer zijn licht uit over het eiland. Er is weer peis en vree, en Ruger en Ella kunnen samen trouwen.

Een ongecompliceerd sprookje met eens eeen andere invalshoek, twee kinderen – die niet sterk, maar slim zijn – zoeken een oplossing waar de volwassenen schijnbaar niet opkomen, namelijk van uw vijand een vriend maken. De illustraties zijn heel levendig en helder van kleur. Ze passen perfect bij de tekst.

Het sprookje is samen met de Efteling tot stand gekomen. Een mooie uitgave.