De schoenen van de zeemeermin

Ida is op vakantie geweest aan zee. Daar heeft ze op de laatste dag vreemde schoenen gevonden. Het zijn de zwemvliezen van een duiker, maar voor Ida is het al snel duidelijk wat het zijn: de schoenen van een zeemeermin! Ze zitten haar als gegoten …
Weer thuis, begint Ida te fantaseren over haar zeemeerminnentoekomst. Maar een zeemeermin in een stad, is daar wel een toekomst voor? Dus gaat Ida op zoek naar de meest geschikte plaats voor een zeemeermin in een stad. Ze gaat naar de dierentuin, de rivier, het museum, maar " ze kon de zee niet vinden." Tot ze het water van de fontein hoorde klateren...
Een heerlijk boek over een meisje met een ongebreidelde fantasie. Ze durft haar fantasie waar te maken en trekt op avontuur. Ik voelde me tijdens het lezen van het verhaal op slag weer een klein meisje. Het verhaal brengt me helemaal terug naar mijn eigen kinderlijke fantasieën van lang geleden.
Verrassend is dat op het einde van het verhaal een nieuw verhaal begint. Vandaag de dag kan communicatie ontzettend snel gaan. Dit boek geeft daar een voorbeeld van. Op de voorlaatste dubbele pagina zie je dat er een foto van Ida gemaakt wordt met een smartphone en zo begint er een heel nieuw verhaal … op het www. Ook jij als lezer kan op de website terecht! (www.deschoenenvandezeemeermin.nl)
Heel toepasselijk bij het onderwerp van het boek, zijn de illustraties: aquarellen. De gebruikte kleuren zijn warm en elke bladzijde doet me nu al verlangen naar heerlijk zwoele zomerse dagen.