De Spiekpietjes

Bedtijd!

De Spiekpietjes zijn de allerkleinste helpertjes van Sinterklaas. Die snoezige, gekrulde helpertjes verstoppen zich om te kijken of de kinderen braaf en flink zijn, en bestuderen wat er op hun verlanglijstje staat.

In dit boek maken de Spiekpietjes zich klaar om naar bed te gaan. Een heus slaapritueel. Benieuwd naar hun voorbereidingen? 

De Spiekpietjes is een boekenreeks met meer dan tien verhalen over die helpertjes, geschreven door de Brasschaatse Thaïs Vanderheyden. Haar boeken hebben succes. Thaïs heeft al meer dan een half miljoen boeken verkocht en vanaf november 2022 kan je ook naar een musical van de Spiekpietjes kijken. 

Nu ik moet toegeven, de Spiekpietjes zijn ontzettend schattig en de tekeningen spreken tot de verbeelding. Bij elke tekening, telkens op twee lange pagina's weergegeven, valt er veel te bekijken en dus te beleven. Bovendien waardeer ik sterk dat er ingezet wordt op een diverse weergave van Piet. Zo heb je blanke en gekleurde Spiekpietjes én Spiekgrietjes met verscheidene haarkleuren.

Dit boek is ideaal als voorleesboek, en dan vooral voor bij het slapengaan. Een leuk cadeautje van Sinterklaas?