De strijd met de witte wolf

Het was uitkijken naar de afsluiter van deze trilogie en het wachten werd beloond! Ook dit derde deel wordt gekenmerkt door vaart, actie, spanning en een vleugje romantiek.

In het eerste boek maakten we kennis met Esther en Jonathan, beide tieners werden door Crustonic misbruikt. Er werd bij hen een serum ingespoten waardoor ze in staat zijn om te transformeren in wolven. In deel twee proberen Esther en Jonathan om het antiserum vast te krijgen. Ze willen immers graag terug gewone mensenkinderen zijn en willen vooral verlost geraken van Arne, één van de belangrijke en vooral gevaarlijke spilfiguren bij Crustonic.

In deel drie zet de spanning zich verder. Crustonic kan niet zonder Esther en Jonathan, omdat hun stamcellen de basis zijn voor het serum. Crustonic voert een hard en zeer onmenselijk beleid. Andere kinderen en dieren worden ontvoerd en meedogenloos gebruikt om op te experimenteren. Hun enige echte doel: winst.

Esther wordt door Crustonic onder druk gezet om een mysterieuze witte wolf te vangen en aan hen te bezorgen. Ze krijgt hierbij hulp van Jonathan en haar vrienden, maar het is een moeilijke en zware strijd. De deadline voor Esther nadert, maar de witte wolf is haar telkens te slim af. Daarnaast is er nog Esther haar ‘gewone’ leven: school, Hector (de man die haar onderdak biedt en haar redde in deel 1) die het niet leuk vindt dat Esther in zijn verleden heeft zitten graven, de pesterijen op school, de druk van de sociale media, het gemis van haar ouders, enz. Gelukkig is er Jonathan nog, haar steun en toeverlaat.

Christine Charliers is erin geslaagd om haar trilogie stevig af te sluiten. Het einde neemt een onverwachte, maar zeker bevredigende wending. Het hoge tempo, de mooie passages waarin je als het ware bijna ziet hoe de wolven door de bossen rennen, de spanning, de frustraties en de angsten, het is allemaal zeer inlevend geschreven. Het verhaal blijft van begin tot einde boeien en kent geen dipjes waardoor het moeilijk is om het boek even aan de kant te leggen.

Goed geschreven, duidelijke verhaallijn, mooie afwisseling met dialogen en ook hier weer poëzie van de bestaande auteur Mark Galenkamp. De dialogen die Esther en Jonathan in hun hoofd met elkaar voeren zijn cursief gedrukt. De mooie cover sluit perfect aan bij de voorgaande delen en maken de reeks helemaal af. Dit deel is niet apart te lezen. De volledige reeks is een aanrader voor wie van spanning, actie en een tikkeltje fantasy houdt!