De Vuurvogel. Duizend stukjes van jou

Marguerite Caine is de dochter van twee vooraanstaande wetenschappers. Ze hebben de 'Vuurvogel' uitgevonden, een toestelletje waarmee je tussen verschillende dimensies kan reizen. Als blijkt dat de vader van Marguerite verdwenen en misschien wel vermoord is, verdenkt ze één van de assistenten van haar ouders. Paul is immers op hetzelfde moment verdwenen; gevlucht naar een andere dimensie.
Met behulp van de Vuurvogel gaat ze hem achterna. Al snel stelt ze zich veel vragen die tijdens haar reis doorheen de dimensies van onder meer het tsaristisch Rusland en een onderwaterwereld geleidelijk worden opgelost. Heeft Paul, die ze in verschillende versies tegenkomt, haar vader wel vermoord? En wat is de rol van Theo, de tweede assistent, wanneer zij hem in het futuristische Londen tegenkomt?
Alhoewel ik geen echte fan ben van fantasy hield dit boek me wel in de ban. Het was makkelijk om mee te gaan in het verhaal waarin gevoelens en emoties als woede, angst en verliefdheid goed worden verwoord. Vooral het deel waarin Marguerite de dochter van de tsaar is, is heel spannend en mooi geschreven. De hoofdstukken zijn niet lang en eindigen telkens op een soort van cliffhanger waardoor je steeds verder wil lezen om de waarheid over de dood van haar vader te kennen. Dit is het eerste boek van een de nieuwe reeks ‘De Vuurvogel’.