De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

In dit vervolgverhaal op 'De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen', maken we opnieuw kennis met Andy en Terry, respectievelijk schrijver en illustrator van deze gekke serie. Dit keer maakten ze dertien verdiepingen bij aan hun al relatief uitgebreid bouwsel, waardoor de plattegrond aan het begin van het boek iets wegheeft van de typisch Vlaamsche 'koterijen'-aanbouw in de tuin. Maar het heeft zeker aantrekkingskracht, je wil de bladeren van de bomen opheffen en een kijkje binnenin nemen ... Gelukkig wordt het je gegund in dit verhaal. Eerst worden Terry en Andy nog even kort voorgesteld, met wat kleine verwijzingen naar het vorige boek. Ook Jill is weer van de partij, de kattenminnende buurvrouw en nog de meest verstandige van het gezelschap. Als Terry beslist dat hij zijn onderbroeken maar eens gaat wassen in hun nieuwe haaienbassin, is zij degene die de boel overeind houdt. En gelukkig maar.
Het boek bevat 349 pagina's, maar dat is sterk te relativeren en meteen ook het belangrijkste minpunt aan het verhaal. Het bevat namelijk behoorlijk veel herhaling. Op het eind worden zelfs letterlijk hele pagina's hernomen, zij het kleiner gedrukt, wanneer een deel van het verhaal herverteld wordt. Jammer. Gelukkig bevat het boek net zoals de vorige keer ook heel wat grappige verwijzingen en diepere bodems die zelfs jonge kinderen kunnen begrijpen. Maar ook volwassen meelezers zullen een glimlach niet kunnen onderdrukken.
Op naar het volgende deel dat in het najaar verschijnt, een boomhut met 39 verdiepingen. Eens benieuwd hoeveel extra steunpalen daarvoor nodig zullen zijn.