De wereld van Ingela

De eerste encyclopedie voor kleintjes met meer dan 200 geïllustreerde woordjes

‘De wereld van Ingela, de eerste encyclopedie voor kleintjes met meer dan 200 geïllustreerde woordjes’ is een groot prentenboek voor kinderen onder zes jaar. Bij elk thema worden verschillende herkenbare prenten door elkaar op één of twee pagina’s van het boek weergegeven. De thema’s zijn herkenbaar, maar ook origineel. Zo bekijken we onder andere ‘alles zacht!’, maar ook ‘alles prikt!’ en ‘alles stinkt!’.

Het is een leuk boek om de woordenschat van je peuter of kleuter uit te breiden. Er worden woorden afgebeeld die de eigenschap van de categorie vertonen. De barbecue is bijvoorbeeld warm. Er worden ook woorden afgebeeld die iets met de categorie te maken hebben. De dromedaris leeft in de woestijn en daar is het warm.

Het boek zit bovendien boordevol humor. Ingela geeft met een knipoog verschillende herkenbare, maar ook originele voorbeelden weer per thema. Ga met je peuter of kleuter op zoek naar de verschrikkelijke sneeuwman, de punker met het roze haar, de papa die luid aan het stofzuigen is, de spaghetti die eerst droog en dan nat is en het scheetje.

De afbeeldingen zijn ‘hip’ geïllustreerd met ingekleurde vlakken en retro kleuren. Naast elke afbeelding staat de naam in een klein sierlijk handschrift geschreven. Elke categorie heeft één achtergrondkleur, waardoor het snel duidelijk is of het over een of twee pagina’s gaat. Het grote aanwijsprentenboek van wel 35 cm hoog heeft kartonnen bladzijden en een zachte gewatteerde kaft.