De worstelaars van het grasland

Anand kijkt enorm op naar de worstelaars van het grasland. Hij wil heel graag de jangga verdienen, het ereteken dat alleen de sterksten onder de worstelaars mogen dragen. Hij oefent elke dag. Na een jaar is hij er klaar voor. Maar voor hij het gevecht kan aangaan, breekt er een storm aan. Kan Anand het ereteken nog verdienen?

Dit is een fijn in het oog springend prentenboek. Expressieve tekeningen vullen elke pagina. Steeds met veel kleur die een welbepaalde sfeer creëren. Met weinig tekst maar des te meer ruimte voor de bladvullende tekeningen wordt een fijn verhaal verteld over een stukje van de Mongoolse cultuur. Een onderwerp waar niet direct veel over te vinden is, zeker niet in een prentenboek. 

De tekst is bondig en kort, maar daarom niet minderwaardig. De zinnen zingen mee op het ritme van de prenten. Ook humor wordt in het boek niet geschuwd. Wel viel het op dat er enkel mannelijke personages in het boek voorkomen. 

Dit is een mooi prentenboek om klein en groot iets bij te brengen over Mongools worstelen, een traditionele sport die in China de status kreeg van immaterieel cultureel erfgoed. Het is ook een boek over doorzettingsvermogen en de kracht van de geest.