Diep in de zee

De oceaan zit vol kleurrijke en verrassende vissen. Ze hebben elk hun eigen dromen, verlangens en ergernissen. Eerst maak je kennis met Dikke Daan. Hij heeft het altijd koud. Harry De haai verdraagt geen lawaai. Hij vertrekt naar de Stille Oceaan. Daar moet je zwijgen om een visum te kunnen krijgen. Maar Harry heeft raad nodig om eten te vinden. Hij kan niemand aanspreken. Hij houdt het minder lang vol dan gedacht. Sally Snoekbaars vindt zichzelf te dik. Hij gaat op dieet maar houdt het ook niet lang vol. Wollige Wonder vergeet snel en is helemaal in de war. De dokter geeft als raad een time-out te nemen en minder zout te eten. Maar dat laatste valt niet mee in de zilte zee. Suzy Schildpad wordt ziek van al dat plastiek in de zee en Gus de Octopus heeft een burn-out. Wanneer hij besluit te stoppen met werken, mist hij het bezig zijn met allerlei klusjes.

Dit prentenboek in groot formaat is mooi en spreekt tot de verbeelding. Tegelijkertijd worden verschillende maatschappelijke problemen aangekaart. Die worden op een creatieve manier belicht. Met veel humor en een knipoog naar de volwassenen worden oplossingen aangereikt. Het boek heeft een mooie lay-out met een duidelijk lettertype. Het verhaal is op rijm verteld. De rijm voelt heel natuurlijk aan. Het klopt gewoon volledig ("Wat heb je aan een slanke lijn, als je krom zwemt van chagrijn").

De prachtige illustraties van Ruth De Jaeger leveren bovendien een extra bijdrage. De dieren worden voorgesteld als menselijke gedaantes met al hun problemen. Heel grappig! Een aantrekkelijk voorleesboek om samen met je kleuter van te genieten.